Veilig Gebruik

Veilig gebruik van Huizenmarkt 

Op huizenmarkt.nl vindt je duizenden woningen die te huur worden aangeboden. Al deze woningen worden aangeboden door particuliere verhuurders of makelaars. Huizenmarkt.nl controleerd zorgvuldig al haar aanbod. Echter kan het in uitzonderlijke gevallen voorkomen dat informatie in advertenties geheel of gedeeltelijk niet klopt. Wij doen uiteraard ons uiterste best om dit te voorkomen. 

Pas op voor oplichters

Het kan voorkomen dat je te maken hebt met een oplichter. Belangrijke stelregel is dat wanneer iets te mooi is om waar te zijn, het dit vaak ook is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een oplichter een hele mooie woning plaatst met een betrekkelijk lage huur.   

Enkele tips

 - Maak nooit geld over naar een verhuurder, voordat je de woning gezien hebt. Check altijd eerst wie de verhuurder is en vraag wanneer je het niet vertrouwd, altijd om een legitimatiebewijs.
- Wees ook voorzichtig met het doen van contante betalingen. Indien je toch een contante betaling doet. Vraag dan altijd om een betaalbewijs en de reden waarom een verhuurder het bedrag contant wilt.
- Bij wantrouwen kun je in het kadaster nagaan wie de eigenaar van een woning is.
- Wees voorzichtig met het delen van je legitimatiebewijs. Wanneer een verhuurder om een kopie van je legitimatiebewijs vraagt, schrijf dan door de kopie heen, waar deze voor is en wanneer deze kopie gemaakt is.
- Oplichters maken graag gebruik van anonieme betaalwijzen als Moneygram en Western union. Het is hierbij erg moeilijk te achterhalen wie de ontvanger is. Ons advies is om niet akkoord te gaan met deze betaalwijzen.
- Betaal pas na het ondertekenen van het huurcontract.
- Stel altijd een huurovereenkomst is. Oplichters werken vaak zonder, of met een niet rechtsgeldige huurovereenkomst. Vraag dus altijd om een huurovereenkomst en lees deze goed door. 

Wat te doen als je bent opgelicht

Wanneer je bent opgelicht, maak dan zo snel mogelijk melding bij ons. Wij zullen de betreffende verhuurder zo snel mogelijk blokkeren op onze website.
Je dient zelf aangifte te doen bij de politie.