Makelaar Amsterdam

makelaar amsterdam
amsterdamse makelaar floris

Betrouwbare makelaar in Amsterdam?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste makelaar Amsterdam

Wie is de beste makelaar in Amsterdam? Als leek is het moeilijk om te beoordelen wie de beste makelaar in Amsterdam is. Makelaars staan bekend om hun gladde praatjes, het ene verhaal klinkt nog mooier dan het andere verhaal.

Het team van Huizenmarkt heeft mede als doel om toekomstige huizenkopers- en verkopers een hand te helpen. Wij kennen een groot deel van de makelaardij kantoren in Amsterdam persoonlijk. Wij weten welk makelaarskantoor doet wat hij belooft en welk makelaarskantoor het iets minder nauw neemt.

Kosten voor het kopen of verkopen van een huis in Amsterdam

De kosten voor het kopen of verkopen van een huis in Amsterdam verschillen. Ook is er een verschil in het verdienmodel van makelaars.

Sommige makelaarskantoren vragen een vast bedrag voor de koop of verkoop van een huis. Andere makelaarskantoren werken op basis van courtage, ook wel makelaarscourtage genaamd. Onder courtage wordt verstaan een tarief (in percentage) van de koop- of verkoopprijs van een huis. Courtage is het Franse woord voor afsluitprovisie- of premie.

Stel de afgesproken courtage is 1,5%, dan komt het bedrag wat je betaalt voor de koop- over verkoop van een huis van €350.000 neer op €5.250. Ook zijn er makelaarskosten die gebruik maken van een hybride model, dat betekent dat zij zowel vaste kosten als courtage rekenen. In de meeste gevallen ligt de courtage tussen 1 en 2%.

Alle makelaars Amsterdam

In Amsterdam alleen al bevinden zich meer dan 1.500 makelaars, in principe kan iedereen makelaar worden. Sinds 2001 is de titelbescherming en beëdiging voor makelaar afschaft. Dit betekent dat iedereen zichzelf in principe makelaar kan noemen.

Omdat dit het geval is, is het verstandig om niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan. Een platform als Huizenmarkt kan hierbij helpen, ben jij op zoek naar een betrouwbare aan- of verkoopmakelaar in Amsterdam? Laat dan gratis en vrijblijvend je gegevens achter.

Makelaar Amsterdam Centrum

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam Centrum? Via Huizenmarkt vind je snel een betrouwbare makelaar in Amsterdam Centrum.

Makelaar Amsterdam West

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam West? Via Huizenmarkt vind je snel een betrouwbare makelaar in Amsterdam West.

Makelaar Amsterdam Zuidoost

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam Zuidoost? Via Huizenmarkt vind je snel een betrouwbare makelaar in Amsterdam Zuidoost.

Goede aankoopmakelaar Amsterdam

Niet zelden komen makelaars negatief in het nieuws, af en toe lijkt het zelfs alsof alle makelaars cowboys zijn. Dat is uiteraard niet het geval. Maar net als in andere branches zitten er ook in deze branche zitten er rotte appels tussen. Voor jou is het wellicht lastig om de rotte appels eruit te pikken, voor ons is dat een stuk makkelijker.

Makelaars vergelijken in Amsterdam

Voordat je je handtekening zet onder een contract met een makelaar is het belangrijk om te weten waar je je handtekening onder zet. Niet bij iedere makelaar zijn dezelfde diensten inbegrepen. Enkele zaken waar je op moet letten:

  • De kosten: wat zijn de kosten en hoe zijn deze opgebouwd. Werkt de makelaar op basis van een vast bedrag, courtage of een combinatie van beide?
  • Betaal je pas op het moment dat je tot een aan- of verkoop komt, of maak je kosten ongeacht het resultaat.
  • Zijn er kosten die gemaakt gaan worden die niet binnen het afgesproken bedrag of de courtage vallen? Bijvoorbeeld een taxatierapport.

beste makelaar amsterdam

Veelgestelde vragen over een huis kopen of verkopen in Amsterdam

Hoeveel rekent een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Gemiddeld rekent een aankoopmakelaar in Amsterdam tussen de 1 en 2 procent van de aankoopprijs. Het is goed om te beseffen dat de makelaar meer verdient wanneer de aankoopprijs van jou huis hoger is.

Ik wil mijn woning verkopen door een makelaar in Amsterdam tegen een vast tarief.

Als je het geen prettig idee vindt om een percentage van de aankoopprijs te betalen dan is het verstandig en mogelijk om een vast bedrag af te spreken voor de diensten van de makelaar.

Hoeveel rekent een verkoopmakelaar in Amsterdam?

Voor de verkoop van een woning wordt vaker op basis van courtage gewerkt dan voor de aankoop van een woning. Voor de verkoper is dat gunstig, de verkoopmakelaar heeft er dan namelijk belang bij om jouw huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. De courtage in Amsterdam is gemiddeld tussen de 1 en 2%.

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen bij de koop van een huis. Maar wij zouden het wel adviseren in de huidige oververhitte woningmarkt. Ongeacht of je op zoek bent naar een appartement, eengezinswoning, herenhuis, grachtenpand, woonboot of andere parel.

Enkele redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen zijn: het scheelt je tijd, een makelaar weet waar op te letten tijdens een bezichtiging, een makelaar zorgt ervoor dat jij niet teveel biedt, de makelaar kent het spel en ondersteunt bij de onderhandelingen.

Heb ik een verkoopmakelaar nodig?

Ook een verkoopmakelaar is niet verplicht. Je vraagt je misschien af of het nodig is, zeker in de huidige markt. Het scheelt tenslotte een hoop geld als je het zelf doet. Maar ook hier adviseren wij om wel een verkoopmakelaar in de arm te nemen.

Een verkoopmakelaar kent de markt, weet wat de juiste vraagprijs is en doet de onderhandelingen. In de meeste gevallen verdien je de kosten van de verkoopmakelaar dubbel en dwars terug doordat je huis simpelweg meer oplevert.

Hoe kies ik de juiste makelaar in Amsterdam?

Het kiezen van de juiste makelaar in Amsterdam kan een uitdaging zijn, het is vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. Het aanbod van makelaars in Amsterdam is groot en vergelijken is moeilijk. Het kan daarom verstandig zijn om een makelaar uit te zoeken via een onafhankelijk platform als Huizenmarkt.

Ik ben op zoek naar een makelaar in Amsterdam die zowel mijn huidige woning verkoopt als ondersteuning biedt bij de aankoop van een nieuwe woning.

Het kan een goede zet zijn om dezelfde makelaar als aan- en verkoopmakelaar in te schakelen. Zeker als je oude woning zich in het zelfde gebied bevindt als je nieuwe woning. Op deze manier bouw je niet alleen een relatie op met je makelaar, ook is het vaak mogelijk korting te krijgen bij het combineren van deze twee services.

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Amsterdam?

Laat dan je gegevens achter via het formulier op de website, stuur een email naar contact@huizenmarkt.nl, via social media (Facebook of Instagram).

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam-Zuid, Amsterdam West, of Amsterdam Centrum?

Wij kennen betrouwbare makelaars in ieder gedeelte van Amsterdam: Amsterdam Noord, Amsterdam West, de Pijp, Bos en Lommer, Nieuw Sloten, Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost en het Oostelijk Havengebied, de Zuidas, Ijburg, Amsterdam-Zuid waaronder Oud-Zuid, Watergraafsmeer.

Ook voor andere services ben je bij Huizenmarkt aan het juiste adres. Wil jij je woning laten taxeren of ben je geïnteresseerd in de tarieven van een verhuurmakelaar?

Onze makelaarskantoren in Amsterdam: