Makelaar Amsterdam

Beste Makelaardij Amsterdam 2022. Van advertentie tot verkoop. Van zoektocht tot aankoop.

makelaar amsterdam
amsterdamse makelaar floris

Betrouwbare makelaar in Amsterdam?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beste makelaar Amsterdam

Wie is de beste makelaar in Amsterdam? Als leek is het moeilijk om te beoordelen wie de beste makelaar in Amsterdam is. Makelaars staan bekend om hun gladde praatjes, het ene verhaal klinkt nog mooier dan het andere verhaal.

Het team van Huizenmarkt heeft mede als doel om toekomstige huizenkopers- en verkopers een hand te helpen. Wij kennen een groot deel van de makelaardij kantoren in Amsterdam persoonlijk. Wij weten welk makelaarskantoor doet wat hij belooft en welk makelaarskantoor het iets minder nauw neemt.

Kosten voor het kopen of verkopen van een huis in Amsterdam

De kosten voor het kopen of verkopen van een huis in Amsterdam verschillen. Ook is er een verschil in het verdienmodel van makelaars.

Sommige makelaarskantoren vragen een vast bedrag voor de koop of verkoop van een huis. Andere makelaarskantoren werken op basis van courtage, ook wel makelaarscourtage genaamd. Onder courtage wordt verstaan een tarief (in percentage) van de koop- of verkoopprijs van een huis. Courtage is het Franse woord voor afsluitprovisie- of premie.

Stel de afgesproken courtage is 1,5%, dan komt het bedrag wat je betaalt voor de koop- over verkoop van een huis van €350.000 neer op €5.250. Ook zijn er makelaarskosten die gebruik maken van een hybride model, dat betekent dat zij zowel vaste kosten als courtage rekenen. In de meeste gevallen ligt de courtage tussen 1 en 2%.

Alle makelaars Amsterdam

In Amsterdam alleen al bevinden zich meer dan 1.500 makelaars, in principe kan iedereen verkoopmakelaar worden. Sinds 2001 is de titelbescherming en beëdiging voor verkoopmakelaar afschaft. Dit betekent dat iedereen zichzelf in principe makelaar kan noemen.

Omdat dit het geval is, is het verstandig om niet met de eerste de beste makelaar in zee te gaan. Een platform als Huizenmarkt kan hierbij helpen, ben jij op zoek naar een betrouwbare aan- of verkoopmakelaar in de hoofdstad? Laat dan gratis en vrijblijvend je gegevens achter.

Grootste makelaar in Amsterdam Centrum

Zoek je de grootste makelaar in Amsterdam Centrum? Op Huizenmarkt.nl vind je snel een ervaren makelaar in het centrum van de stad.

Grootste makelaar in Amsterdam West

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam West? Via Huizenmarkt vind je supersnel een betrouwbare verkoopmakelaar.

Verkoopmakelaar in Amsterdam Zuidoost

Een verkoopmakelaar nodig in Amsterdam Zuidoost? Bij Huizenmarkt vind je altijd een makelaar in Zuidoost mét de juiste connecties.

Goede aankoopmakelaar Amsterdam

Niet zelden komen makelaars negatief in het nieuws, af en toe lijkt het zelfs alsof alle makelaars cowboys zijn. Dat is uiteraard niet het geval. Maar net als in andere branches zitten er ook in deze branche zitten er rotte appels tussen. Voor jou is het wellicht lastig om de rotte appels eruit te pikken, voor ons is dat een stuk makkelijker.

Makelaars vergelijken in Amsterdam

Voordat je je handtekening zet onder een contract met een makelaar is het belangrijk om te weten waar je je handtekening onder zet. Niet bij iedere makelaar zijn dezelfde diensten inbegrepen. Enkele zaken waar je op moet letten:

  • De kosten: wat zijn de kosten en hoe zijn deze opgebouwd. Werkt de makelaar op basis van een vast bedrag, courtage of een combinatie van beide?
  • Betaal je pas op het moment dat je tot een aan- of verkoop komt, of maak je kosten ongeacht het resultaat.
  • Zijn er kosten die gemaakt gaan worden die niet binnen het afgesproken bedrag of de courtage vallen? Bijvoorbeeld een taxatierapport.

beste makelaar amsterdam

Veelgestelde vragen over een huis kopen of verkopen in Amsterdam

Hoeveel rekent een aankoopmakelaar

Gemiddeld rekent een aankoopmakelaar tussen de 1 en 2 procent van de aankoopprijs. Het is goed om te beseffen dat de makelaar meer verdient wanneer de aankoopprijs van jou huis hoger is.

Ik wil mijn woning verkopen door een makelaar in Amsterdam tegen een vast tarief.

Als je het geen prettig idee vindt om een percentage van de aankoopprijs te betalen dan is het verstandig en mogelijk om een vast bedrag af te spreken voor de diensten van de makelaar.

Hoeveel rekent een verkoopmakelaar in Amsterdam?

Voor de verkoop van een woning wordt vaker op basis van courtage gewerkt dan voor de aankoop van een woning. Voor de verkoper is dat gunstig, de verkoopmakelaar heeft er dan namelijk belang bij om jouw huis voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen. De courtage is gemiddeld tussen de 1 en 2%.

Heb ik een aankoopmakelaar nodig?

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen bij de koop van een huis. Maar wij zouden het wel adviseren in de huidige oververhitte woningmarkt. Ongeacht of je op zoek bent naar een appartement, eengezinswoning, herenhuis, grachtenpand, woonboot of andere parel.

Enkele redenen om een aankoopmakelaar in te schakelen zijn: het scheelt je tijd, een makelaar weet waar op te letten tijdens een bezichtiging, een makelaar zorgt ervoor dat jij niet teveel biedt, de aankoopmakelaar kent het spel en ondersteunt bij de onderhandelingen.

Heb ik een verkoopmakelaar nodig?

Ook een verkoopmakelaar is niet verplicht. Je vraagt je misschien af of het nodig is, zeker in de huidige markt. Het scheelt tenslotte een hoop geld als je het zelf doet. Maar ook hier adviseren wij om wel een verkoopmakelaar in de arm te nemen.

Een verkoopmakelaar kent de markt, weet wat de juiste vraagprijs is en doet de onderhandelingen. In de meeste gevallen verdien je de kosten van de verkoopmakelaar dubbel en dwars terug doordat je huis simpelweg meer oplevert.

Hoe kies ik de juiste makelaardij

Het kiezen van de juiste makelaardij kan een uitdaging zijn, het is vaak moeilijk om door de bomen het bos te zien. Het aanbod van makelaars in Amsterdam is groot en vergelijken is moeilijk. Het kan daarom verstandig zijn om een makelaar uit te zoeken via een onafhankelijk platform als Huizenmarkt.

Ik ben op zoek naar een makelaar in Amsterdam die zowel mijn huidige woning verkoopt als ondersteuning biedt bij de aankoop van een nieuwe woning.

Het kan een goede zet zijn om dezelfde makelaar als aan- en verkoopmakelaar in te schakelen. Zeker als je oude woning zich in het zelfde gebied bevindt als je nieuwe woning. Op deze manier bouw je niet alleen een relatie op met je makelaar, ook is het vaak mogelijk korting te krijgen bij het combineren van deze twee services.

Op zoek naar een betrouwbare makelaar in Amsterdam?

Laat dan je gegevens achter via het formulier op de website, stuur een email naar contact@huizenmarkt.nl, via social media (Facebook of Instagram).

Ben jij op zoek naar een makelaar in Amsterdam Noord, Amsterdam Oost, Amsterdam-Zuid, Amsterdam West, of Amsterdam Centrum?

Wij kennen betrouwbare makelaars in ieder gedeelte van Amsterdam: Amsterdam Noord, Amsterdam West, de Pijp, Bos en Lommer, Nieuw Sloten, Amsterdam Centrum, Amsterdam Oost en het Oostelijk Havengebied, de Zuidas, Ijburg, Amsterdam-Zuid waaronder Oud-Zuid, Watergraafsmeer.

Ook voor andere services ben je bij Huizenmarkt aan het juiste adres. Wil jij je woning laten taxeren of ben je geïnteresseerd in de tarieven van een verhuurmakelaar?

Onze makelaarskantoren in Amsterdam:

Copyright © 2022 Huizenmarkt.nl

Aankoopmakelaar in Amsterdam

Woningaanbod verkopen via bedrijfsmakelaars en vestigingen de ontwikkelingen in Amsterdam en IJburg met onze dienstverlening in de woningmarkt. Misschien zoek juh een Amsterdam West makelaar ben je ook bij ons op het juiste adres voor verhuur om te verhuizen of bestaande woningen in de Amsterdamse huizenmarkt om te verkopen in Amsterdam Centrum. Makelaardij Amsterdam Centrum is de oplossing.

Bieden in Amsterdam Centrum

Wie gaat bieden op een huis in de stad wil zeker weten wat er te bieden valt en welke wensen belangrijk zijn. Wij bestuderen de waardebepaling vrijblijvend van jouw ideale woning en wat het beste voor jouw als verkoper is. Daarnaast zorgen wij dat uw woning wordt gefotografeerd voor een toepassing op funda.

De beste makelaardij voor het bieden op een huis in de stad. Sinds 2001.

Taxatie voor een expat op de Prinsengracht of Nieuwe Achtergracht

Een expat die werkt in Nederland en soms om een taxatie voor de Weteringschans vraagt. Sommigen wonen liever op de Prinsengracht, de Nieuwe Achtergracht, in de Houthavens, of op de Pieter Calandlaan.

Makelaarskantoor met scherpe prijzen of een adviseur in hypotheken?

Voor onze makelaardij maakt het niet uit waarvoor wij een taxatie moeten doen. Via de app weet je onze prijzen en wij maken tevens de advertentie op. Liever via de branchevereniging of een adviseur in hypotheken spreken? Dit is ook aan jou als expat.

De onderhandeling doen we graag voor je. Zo sta je met mijn verkoopmakelaar in contact of een verzekeringsadviseur als het moet. Deze kent een taxateur wat handig is in tijden van inflatie, daarbij helpt het datamodel. 

Top 5 straten in Amsterdam

  1. Purmerplein
  2. Marnixstraat
  3. Prinsengracht
  4. Willemsparkweg
  5. Nieuwe Achtergracht 

Het aankopen van een woning kosten koper is ook zo geregeld als grootste aankoopmakelaar. Ook weten wij onze weg met verhuren, als je dit wilt neem dan contact met onze makelaardij op voor een scherpe makelaarscourtage, ook voor het verkopen van uw woning. 

Verkoopmakelaars en verhuurmakelaar

Verkoopmakelaars weten anders dan de verhuurmakelaar als geen ander hoe je moet verkopen, zij zijn de specialisten die u bijpraten in een kennismakingsgesprek zodat jij je huis verkopen kunt.

Contact Amsterdams kantoor Huizenmarkt.nl

Ons kantoor gevestigd in het centrumeiland op de grachtengordel van Amsterdam. Tock liever iets huren of verhuren? Contact dan onze verhuurmakelaars Amsterdam.

Keizersgracht 98
1015 DA Amsterdam
T. 020 210 1516
E. amsterdam@huizenmarkt.nl

Real estate hypotheken voor vastgoed transacties

Wij zijn jouw bedrijfsmakelaar Amsterdam als het gaat om het vinden van een geschikte specialist in hypotheken die tevens is aangesloten bij een branchevereniging. Deze wijst jou de weg in vastgoed transacties en helpt je ook snel aan een goede hypotheek. De real estate taxateur helpt je vervolgens bij een taxatie voor uw aankoop. Onze afdeling horecamakelaars is helemaal nieuw en gericht op de Amsterdamse horeca vastgoed.

Tip van een Makelaardij Amsterdam

Verkoopmakelaars voor expats

Niet alle expats vinden verkoopmakelaars zoeken makkelijk. Want kies je een NVM of MVA vertegenwoordiger of een lokale partij zoals van der linden bij trustoo of mijn verkoopmakelaar uit Heemstede of Amsterdam Oud-West? De keuze is reuze en lang niet altijd makkelijk.

Tarieven appartement of herenhuis

Wij kennen net als Hoekstra en van eck makelaars of Brockhoff de Amstelveenseweg en de prijzen van een grachtenpand. Daarin zijn we niet anders. Een appartement of juist een herenhuis? Beide zijn inclusief een energielabel een goede optie en kopen doe je kosten koper. Vraag naar onze scherpe tarieven!