huurwoningen utrecht

Huurwoningen Utrecht

In alle grote steden zijn de huurprijzen in de vrije sector gedaald, behalve in Utrecht. Daar waren de huurprijzen in het tweede kwartaal van dit jaar gelijk aan die van vorig jaar. De kosten per vierkante meter per maand waren nog altijd € 17,81. Dit is gebleken uit onderzoek van Pararius.

Gemeente Utrecht heeft grootse plannen

Gemeente Utrecht heeft grootse plannen. Het plan ‘Ruimtelijke Strategie Utrecht 2040’ maakt duidelijk dat Utrecht wil groeien naar bijna een half miljoen inwoners in 2040, 450.000 om precies te zien.

Niet alleen moeten er 60.000 woningen gebouwd worden, ook zal het aanpassingen vereisen van de huidige stad. Niet alleen wat betreft woonruimte maar ook qua voorzieningen, in plaats van 2.600 inwoners wil Utrecht namelijk 3.600 inwoners per vierkante kilometer huisvesten. Dat is een flinke groei.

Of het plan uitgevoerd gaat worden is de vraag, inwoners proberen het plan middels een petitie en een mogelijk daaropvolgend referendum te dwarsbomen.

Flink tekort aan huurwoningen in Utrecht

Dat dit plan op tafel ligt is niet verrassend, net als andere grote steden kampt Utrecht met een flink tekort aan huurwoningen. Utrecht heeft al diverse acties aangekondigd om het nijpende tekort op korte termijn aan te pakken. Acties als flexwonen, gemeentelijk vastgoed bewoonbaar maken en het makkelijker maken voor corporaties om woningen aan te kopen voor verhuur.

Acties of niet, de verwachting is niet dat de druk de komende jaren zal afnemen.

Hieronder het huidige aanbod huurwoningen in Utrecht:

Bekijk het aanbod op funda