Huurwoningen Amsterdam

In Amsterdam daalt de gemiddelde prijs van een huurwoning al vier kwartalen op rij, sinds het tweede kwartaal van 2020. De prijsdaling in de hoofdstad is procentueel gezien het grootst in vergelijking met de andere grote steden.

Nieuwe Amsterdamse huurders betaalden 6,8 procent minder dan een jaar eerder. De prijs komt hierbij op een gemiddelde van € 21,53 per vierkante meter per maand. Hoewel de procentuele daling in Amsterdam het hoogst is, blijft de vierkante meter prijs nog altijd het hoogst van Nederland.

Amsterdam Centrum

Zoals altijd ligt de vierkante meterprijs in het centrum van Amsterdam nog steeds het hoogst met € 23,35, vergeleken met een jaar eerder is dit een daling van 5,6 procent.

Amsterdam Oost

In stadsdeel Amsterdam Oost betaalde nieuwe huurders € 19,19 per vierkante meter, 9,1 procent minder dan het jaar ervoor.

Stadsdeel West

In stadsdeel West werd de grootste procentuele daling gemeten, welgeteld 12%. Hiermee komen de huurprijzen op € 21,23 per vierkante meter per maand.

Amsterdam Nieuw-West

De huurprijzen in Amsterdam Nieuw-West daalden het minst met slechts -2,4%.

Amsterdam Zuidoost

In Amsterdam Zuidoost, het goedkoopste stadsdeel van Amsterdam was eerder nog een stijging te zien in huurprijzen, maar ook daar wordt nu een daling gemeten.

Hieronder het huidige aanbod huurwoningen in Amsterdam:

Bekijk het aanbod op funda