huurwoningen amstelveen

Huurwoningen Amstelveen

Het percentage sociale huurwoningen in Amstelveen neemt af. Er is sprake van scheefwoners, waarbij een sociale huurwoning bewoont wordt door mensen die daar op basis van de hoogte van het salaris geen recht meer op hebben.

Dit zorgt ervoor dat er een enorm lange wachtlijst is om een betaalbare huurwoning te vinden voor mensen met lage inkomens.

Tip: Toch liever renoveren? Kijk dan op de pagina bouwbedrijf Amstelveen voor de beste aannemers uit Amstelveen.

Scheefwoners in Amstelveen

Een deel van de oorzaak van scheefwoners kan gevonden worden in het feit dat het verschil tussen de huurprijzen van sociale huurwoningen en huurwoningen in de vrije sector aanzienlijk is. De zogenaamde scheefwoners vissen steeds naast het net bij het vinden van een huurwoning in de vrije sector en blijven daarom vaak langer dan gewenst in de sociale huurwoning wonen.

Dit is natuurlijk een deel van de oorzaak, er is ook een groep scheefwoners die het simpelweg prima vinden om te huren voor zo’n lage huur.

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning in Amstelveen, dan is het zaak om je zo snel mogelijk in te schrijven bij de diverse woningcorporaties. Ben je op zoek naar een huurwoning in de vrije sector? Bekijk hieronder het meest recente aanbod.

Bekijk het aanbod op funda