huurtips huizenmarkt

Huurtips

Huizenmarkt verdiept zich al meer dan 20 jaar in de Nederlandse huizenmarkt. Nu koopwoningen steeds lastiger zijn te bemachtigen krijgen wij ook veel vragen over huurwoningen. Onze redactie heeft daarom de beste huurtips voor je op een rij gezet om sneller huurwoningen te vinden.

Tip 1: Schrijf je in op meerdere huizensites

Een bekende uitdrukking luidt: een vliegende vogel vangt altijd wat. Oftewel; wie er veel energie in steekt, krijgt het snelst een huurwoning. Schrijf je daarom in bij alle bekende huizensites en reageer op zoveel mogelijk relevante huurwoningen.

Tip 2: Volg Facebook groepen over huurwoningen

Wat het mooie aan Facebook groepen is, is dat daar veel particulieren op actief zijn. Wanneer je op deze wijze een huurwoning bemachtigd, bespaar je de commissie van een verhuurmakelaar en bovendien kun je vaak beter onderhandelen. Belangrijke huurtip dus!

Tip 3: Reageer snel op interessant aanbod

Omdat de pandemie een beetje op z’n retour is, zie je dat er weer meer expats naar Nederland komen. En die stuwen de huurprijzen omhoog. Zorg dus dat als je nú een huurhuis zoekt, je ook nú in actie komt en reageer zo snel mogelijk op een mooie woning.

Tip 4: Besteed aandacht aan je reactie

Omdat verhuurders een nette huurder zoeken kijken ze ook naar de geschreven reactie. Ziet die er slecht uit zonder hoofdletters en punten, dan bellen ze je minder snel. Zorg er dus voor dat je over komt als een betrouwbare huurder. Vertel eventueel iets leuks over jezelf en waarom je de woning graag wilt. Zo maak je sneller kans op een woning.