Huizenprijzen stijgen in Amstelveen €505 per dag

huizenprijzen Amstelveen

Dat Amstelveen een populaire gemeente in de Randstad is, hoef je de mannen en vrouwen van Makelaar Amstelveen niet te vertellen. Al tientallen jaren vestigen zich vele expats in deze groene en rustige gemeente. De laatste jaren zien makelaars ook steeds meer gezinnen uit Amsterdam komen, die de mooie overwaarde op hun appartement investeren in een ruime Amstelveense gezinswoning. En dat heeft een extreem prijsopdrijvend effect: zo stijgen de huizenprijzen in Amstelveen met een duizelingwekkend bedrag van €505 per dag.

Tip: Wil je verbouwen in Amstelveen? Kijk dan op de pagina Bouwbedrijven Amstelveen voor de allerbeste aannemers.

Wat is Calcasa?

Calcasa is een onafhankelijk technologiebedrijf gespecialiseerd in een digitale waarderingen van huizen en de statistische analyses van Nederlands onroerend goed. Dit doet het bedrijf voor zowel makelaars, vastgoedbedrijven en hypotheekinstellingen.

Hoe werkt Calcasa?

Calcasa heeft een Automated Valuation Model ontwikkeld voor de waardebepaling van individuele woningen en vastgoedportefeuilles. Dit data-gedreven model wordt internationaal erkend voor zijn nauwkeurigheid en betrouwbaarheid door toezichthouders, ratingbureaus, makelaars, accountants en uiteraard de taxatiebranche.

Huizenprijzen in de grote steden

Als we kijken naar de huizenprijzen van de vier grootste steden, dan namen de huizenprijzen in Utrecht het meeste toe. Huiseigenaren zagen hun huis in het afgelopen jaar €460 euro per dag duurder worden. Een huiseigenaar in Amsterdam zag zijn woning in het afgelopen jaar € 200 per dag duurder worden. In de gemeenten Den Haag (€160 per dag) en Rotterdam (€150) lag de dagelijkse prijsontwikkeling wat lager.

Voorbeeld huizenprijs Amstelveen

Wanneer er wordt gekeken naar de 355 Nederlandse gemeenten, zagen huiseigenaren in maar liefst 113 gemeenten hun woning met €300 per dag in waarde stijgen volgens Calcasa. Als we kijken naar recente woningtransacties in Amstelveen denken we dat de gekte op de woningmarkt nog wel even blijft. Zo is bijvoorbeeld deze woning in Amstelveen met een vraagprijs van €750.000 voor bijna 9 ton verkocht. Bijzondere tijden.