Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar? Houd rekening met deze risico's.

huis verkopen zonder makelaar
risico's huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Je huis verkopen zonder makelaar, hoe gaat dat precies in z’n werk? Je hebt verschillende opties als je je huis wilt verkopen zonder makelaar:

  • Huis onderhands verkopen / huis verkopen aan bekende
  • Huis verkopen zonder makelaar via website
  • Huis verkopen aan opkoper

Risico’s huis verkopen zonder makelaar

Je huis verkopen zonder makelaar brengt verschillende risico’s met zich mee, althans als je je huis onderhands verkoopt of via een website. Je huis verkopen aan een opkoper brengt juist weinig risico’s met zich mee.

Huis verkopen zonder makelaar website

Websites waarop je je huis zonder makelaar kunt verkopen schieten als paddestoelen uit de grond. Deze websites spelen in op de wens van de verkoper om geld te besparen.

Geld besparen is zeker mogelijk want je betaalt geen makelaarskosten. Wel vergt het veel tijd om je eigen huis te verkopen. Zo moet je onderzoek doen naar de juiste vraagprijs voor je huis, foto’s (laten) maken, adverteren, bezichtigingen organiseren & kijkers rondleiden en onderhandelingen voeren. Ook de koopovereenkomst moet je zelf opstellen.

Zelf huis verkopen website

Wanneer je je huis zelf verkoopt via een website zul je ook zelf de onderhandeling moeten doen. Onderhandelen is een vak apart, professionele makelaars hebben vaak meerdere cursussen gevolgd om het onderhandelen onder de knie te krijgen. Het is een belangrijk onderdeel van het makelaars beroep.

Het toepassen van een paar slimme onderhandel tactieken kan er voor zorgen dat jij duizenden euro’s meer ontvangt voor je huis. Je huis onderhands verkopen of zelf verkopen is niet altijd zo voordelig als het lijkt. Niet zelden is er sprake van ‘goedkoop is duurkoop’.

Huis verkopen aan bekende

Je huis verkopen aan een bekende lijkt eenvoudig. Toch vraagt ook een huis verkopen aan een bekende om bepaalde kennis. Je hebt natuurlijk met dezelfde administratieve, juridische en fiscale aspecten te maken als wanneer je je huis verkoopt aan een onbekende.

Huis verkopen aan opkoper

Je kunt je huis ook verkopen zonder makelaar door deze aan een opkoper te verkopen. Het voordeel hiervan is dat een opkoper kennis heeft van de markt, een goed bod doet en alles voor jou uit handen neemt.