Huis verkopen aan opkoper

Is het verstandig om je huis te verkopen aan een opkoper? In dit artikel leggen wij uit waarom het verstandig is.

huis verkopen aan opkoper
huis verkopen aan opkoper verstandig

Wil jij je huis verkopen aan opkoper?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wanneer je hebt besloten dat je je huis gaat verkopen heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je huis op de markt te brengen via een makelaar. Steeds meer mensen kiezen echter voor een andere weg. Ze verkopen hun huis aan een opkoper.

Huis verkopen aan opkoper verstandig?

Is het verstandig om je huis te verkopen aan een opkoper? Hieronder enkele redenen waarom het verstandig kan zijn om je huis aan een opkoper te verkopen.

Snel huis verkopen

Een van de grootste voordelen is dat je binnen enkele dagen weet welk bedrag je kan ontvangen voor je huis. Handig om te weten wanneer je een bod wilt doen op een nieuw huis of om te voorkomen dat je met dubbele lasten komt te zitten.

Jij bepaalt de overdrachtsdatum

Wanneer je je huis verkoopt aan een opkoper bepaal jij in de meeste gevallen de overdrachtsdatum. Dit is vooral voordelig in het geval je nog geen nieuw huis hebt gekocht of wanneer je nieuwbouwhuis pas over enige tijd wordt opgeleverd.

Geen makelaarskosten

Je betaalt geen makelaarskosten, simpelweg omdat je geen gebruik maakt van een makelaar. Dit scheelt je al snel duizenden euro’s.

Geen financieringsvoorbehoud

Vaak nemen kopers in hun voorwaarden een zogenaamd voorbehoud van financiering op. Dit houdt in dat de koper het huis koopt onder voorbehouden dat zij de financiering bij de bank rond krijgen. Het kan gebeuren dat de koop uiteindelijk toch niet doorgaat omdat de koper de financiering niet rond krijgt.

Onze opkopers bieden uiteraard altijd zonder voorbehoud van financiering, jij hebt dus 100% zekerheid dat je je geld krijgt.

Huis verkopen met achterstallig onderhoud

Veel van onze opkopers zijn bereid om huizen op te kopen met achterstallig onderhoud. Over het algemeen vinden mensen het lastig om door achterstallig onderhoud heen te kijken, wij doen niet anders.

Uit ervaring weten wij dat huizen met achterstallig onderhoud het een stuk minder goed doen op Funda, regelmatig bieden onze opkopers zelfs meer voor dit type huizen dan de verkoopprijs op Funda.

Direct jouw woning verkocht

Een andere reden waarom mensen ervoor kiezen hun woning te verkopen aan een opkoper is omdat ze geen zin hebben in bezichtigingen en foto’s op internet. Zeker wanneer je in een klein dorp woon kan je er zeker van zijn dat het hele dorp weet hoe je huis er van binnen uitziet.

Kortom, je huis verkopen aan een opkoper kent vele voordelen. Ben jij benieuwd wat wij voor jouw huis zouden betalen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.